Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Viskadalen IBK

10 - 8
Horredshallen
12 mars 2011
17:00

Falkenbergs IBK

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Falkenbergs IBK

Sista matchen!

Vissa kanske tyckte den var betydelselös, men då har man väldigt fel inställning!

Träningsmässigt hade det varit riktigt dåligt, med alldeles för få spelare på plats.
Trots det så hade jag stora förhoppningar inför matchen, förhoppningar som grusades en del när man samma dag får höra att två spelare försvinner då de tycker en träningsmatch i fotboll är mer intressant. Sedan försvann en pga av skada och en spelare bara struntade i att höra av sig och dök aldrig upp...

Det kanske ändå var tur, för då blev man mer eller mindre tvungen att ta med våra yngra killar, de som gick på träningarna och de som fortfarande vill spela och vinna matcher.

Vi startade matchen med inriktningen att Simon för engångsskull skulle få slippa att släppa in mer än tre mål i en match.
Det visade sig inte fungera vidare bra... Efter 12.44 i första perioden hade han fått släppa in fyra och resultatet var 1-4.
Första perioden slutade med siffrorna 2-4.
Vi spelade slarvigt och framförallt var vi inte tillräckligt vakna. Sen hjälpte det inte att vi fick tre stycken "konstiga" utvisningar mot oss, där två resulterade i mål för motståndarna.

Dags att vakna upp och kämpa på mer i andra perioden alltså!
När andra perioden startar har vi ca 1.20 kvar i boxplay. Det dröjde dock inte längre än 38 sekunder, sen hade vi släppt in vårt tredje mål i boxplay, då måste man också berätta att Falkenberg hade ett bra powerplay.
Även vårt motstånd fick en del mer eller mindre konstiga utvisningar och när de åkte ut (2.57) passade vi på att göra mål (3-5), vårt andra i powerplay denna match.
Det tog tyvärr inte lång tid innan vi släppte in ännu ett och när Andersson gjorde ett riktigt snyggt mål (i egen kasse) samt att Wilhelmsson åkte ut, så hade motståndarna tagit ledningen med 3-8 och vi hade släppt in hela fyra mål i boxplay.
Detta fick på något sätt äntligen väckt upp oss och framförallt fick det igång Wilhelmsson som slet som en galning de resterande 30 minuterna.
För att verkligen visa upp att vi var på gång som gjorde den mest osannolika spelaren ett riktigt snyggt skott, rakt upp i nättaket, Knutan hade presenterat sig!
Serholt som mest sprungit omkring och sett trött och tjurig ut blev väldigt inspirerad av Knutan och började spela på gammalt hederligt sett och spotta in mål efter mål.
Vi hade jagat ifatt till 5-8, när Hägg fick sin andra utvisning, 19.22 in i andra perioden. Men vi stod emot resterande tiden.

Sista perioden för säsongen väntade på oss och det fanns inget mer att tänka på än att köra på.
Vi gick ut till spel i boxplay även denna perioden, men nu spelade vi som vi brukar i boxplay och när vi fick tag i bollen var inte Serholt sen med att se göra mål för oss, trots vårt underläge.
Falkenberg var pressade och slog mest iväg bollen.
När Serholt återigen gjorde mål 4.31 in i tredje och resultattavlan visade 7-8 tog motståndarna time-out.
Vi höll uppe pressen och det tog endast 21 sekunder sen målet och time-out:en, sen hade falkenberg åkt på en utvisning.
Tyvärr rullade vi boll för långsamt i vårt powerplay och fick inte mycket uträttat.
Men pressen fortsatte hela perioden, alla våra spelare var nu taggade och kände att vinsten var nära.
14.12 var det dags att kvittera, då David Johansson sköt in 8-8.
Spänningen var olidlig, publiken heltaggad och tempot skyhögt.
När motståndarna fick ännu en utvisning med ca 3 minuter kvar så hade vi ett drömläge. Och visst vi gjorde som vi skulle, Malmberg på assist av Hägg gjorde målet som tog oss till ledningen 9-8.
NU började de sista två väldigt jobbiga minuterna, men våra kämpar gjorde ett strong insatts och höll tätt. Wilhelmsson hann t.o.m att sätta ännu ett mål, när endast två sekunder återstod, efter att Simon tänkt snabbt och kastat ut bollen till honom.

Vi vann matchen, till stor del pga av våra spelare födda tidigt 90-tal. Tur är väl det, för det är dessa grabbar som är tänkta att ta över och ta tillbaka Viskadalen till högsta serien i Halland!

Tack alla ni som kommit och kollat och hejat på oss. Ni har gjort att det finns en stämning i vår hall som inget annat lag kommer i närheten av och då kvittar det vart vi hamnar i serien, vi har kul och det är därför man spelar!

Tack till alla spelare, tränarna, ledarna, ni som ställt upp i sekretariatet och framförallt Gunilla och Lars Johansson som skötit kiosken åt oss hela säsongen!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Wilhelmsson 1 2 3 4 5
Johannes Hidebring 1 4 0 0 4
David Johansson 1 1 1 0 2
Johan Hägg 1 0 2 4 2
Magnus Knutsson 1 1 0 0 1
Marcus Malmberg 1 1 0 0 1
Alexander Nilsson 1 0 1 2 1
Mattias Andersson 1 0 1 0 1
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 0 0 0
Viktor Hentilä 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 11 dec 2010, 15:00 Falkenbergs IBK - Viskadalen IBK 3 - 3